CCV

Het CCV ondersteunt gemeenten bij hun veiligheidsbeleid met informatie en advies. Samenwerking en preventie zijn daarbij het uitgangspunt. Pippali draaide een paar weken intensief mee met de webredactie.

Websites beheren

De website van het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, niet te verwarren met de betaalsystemen) is behoorlijk uit de kluiten gewassen. Onder elk veiligheidsthema is een schat aan informatie te vinden. Daarnaast beheert de webredactie het Politiekeurmerk Veilig Wonen en nog diverse andere websites. Door onvoorziene omstandigheden was de webredactie tijdelijk geslonken en konden wij onze redactionele hulp aanbieden.

Maildienst

Heel interessant om eens een kijkje te nemen bij een gespecialiseerde semi-overheidsinstelling. De dag begon met een selectie maken uit de automatische nieuwsalert. We bewerkten de relevante nieuwsberichten en plaatsten ze op een van de CCV-websites. De wacht over de mailbox, waarin constant plaatsingsverzoeken binnenkwamen, verdeelden we volgens een rooster.

Fenomenaal uitzicht

Het ging vaak om complexe materie en we hebben veel geleerd over de meest geavanceerde manieren om criminaliteit te voorkomen en een veiliger omgeving te creëren. Het fenomenale uitzicht over Utrecht vanaf de 11e verdieping verdient ook zeker een eervolle vermelding.

We schrijven heldere en leesbare teksten over elk onderwerp en voor elk communicatiemiddel. Daarbij zijn altijd de identiteit, de doelstellingen en de doelgroepen van jouw organisatie de belangrijkste uitgangspunten.
Meer weten?

Content Icon