Content Icon

Pippali is een bureau van contentspecialisten. We schrijven effectieve webteksten, ontwikkelen je contentstrategie of nemen het contentbeheer uit handen. Ook de teksten voor brochures, folders of flyers maken we graag. We werken met ervaren tekstschrijvers aan teksten voor een zeer uiteenlopende groep aan klanten. We schrijven voor consumenten, maar ook voor de zakelijke markt. En we kunnen bouwen op een breed netwerk van contentspecialisten.

Statische content

Onder statische content vallen alle teksten die permanent op de website aanwezig zijn en niet of weinig veranderen, zoals een ‘over ons’-pagina. De tekstschrijvers van Pippali verzorgen ze graag voor je. Met heldere webteksten die de doelstellingen van jouw bedrijf ondersteunen. En na een analyse van de doelgroep passen wij de inhoud en stijl hierop aan. Bij de teksten leveren we desgewenst een stijlgids met tekstrichtlijnen en een omschrijving van de tone of voice. Zo houd je de schrijfstijl op je website ook in de toekomst consistent.

SEO-teksten

Door SEO (Search Engine Optimization) wordt je website beter vindbaar voor potentiële klanten. Alle teksten die wij schrijven zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines. Het uitgangspunt voor de optimalisatie is een aantal vooraf vastgelegde zoekwoorden. Als die nog niet geselecteerd zijn, denken we graag mee over de samenstelling van een zoekwoorden-toptien of -toptwintig. Bij het vaststellen van de zoekwoorden staat de doelgroep altijd voorop: op welke termen zoekt jouw potentiële bezoeker? Heb je al je teksten op je website al klaar, maar heb je ze nooit geoptimaliseerd voor Google en andere zoekmachines? Wij zorgen graag voor de SEO-teksten — en daarmee voor een goed vindbare website.

Contentkalender

In een contentkalender leggen we regelmatige updates vast, zodat jouw organisatie dynamisch en actief blijft op het web. Updates zijn bijvoorbeeld een wekelijkse of maandelijkse blog, maar ook statusupdates op diverse social media worden vastgelegd in de contentkalender. Naast het opstellen van de contentkalender denken we graag mee over de invulling daarvan. Het volledige beheer van je social media-kanalen aan Pippali overdragen? Dat kan ook!

Contentbeheer

Als wij het contentbeheer van je website voor onze rekening nemen, wil dat zeggen dat we alle pagina’s op je website actueel houden, monitoren en aanvullen. Je hebt dus nauwelijks meer omkijken naar je website. Wij schrijven regelmatig een nieuwe blog, houden je productpagina’s up to date of brengen bezoekers op de hoogte van het laatste nieuws. Uiteraard houden we daarbij voortdurend rekening met SEO. In een regelmatig redactieoverleg verzamelen we de input. We brainstormen mee over onderwerpen, die we spiegelen aan de contentstrategie. Afhankelijk van de omvang van de opdracht plannen we tweewekelijks, maandelijks of tweemaandelijks een overleg in.

Offline content

De wereld speelt zich steeds meer online af. Toch zullen offline teksten nooit helemaal verdwijnen. Soms is in een folder bladeren gewoon fijner dan klikken via een beeldscherm. Wij schrijven graag teksten voor folders, brochures, flyers, posters en advertenties. Daarbij hoeven we niet op SEO te letten (dat scheelt weer), maar wel iets meer op het visuele aspect. Omdat offline teksten minder vluchtig zijn, is het belangrijk dat ze er goed uitzien én dat ze foutloos zijn.

Vertalen

Je kunt een tekst op verschillende niveaus vertalen. We overleggen dan ook eerst met jou als opdrachtgever. Wil je dat we zo dicht mogelijk bij het origineel blijven? Of mogen we vrij afwijken van de brontekst (zonder geweld te doen aan de inhoud en de lengte)? Als de copywriters die we van huis uit zijn, ligt onze specialisatie bij marketingteksten. Ook bij vertalingen houden we rekening met het tekstdoel en de merkidentiteit, zodat we de juiste tone of voice en overtuigingskracht in de tekst kunnen leggen. We vertalen uit het Engels en Duits.

Portfolio content

CCV

CCV

De webredactie van het CCV had versterking nodig. Pippali draaide een paar weken intensief mee.

lees meer

Aerox

Aerox

Voor de nieuwe website van Aerox schreven we de Nederlandse en Engelse teksten.

lees meer

FNV Zelfstandigen

FNV Zelfstandigen

Pippali maakte een contentanalyse en adviseerde over de structuur van de website.

lees meer

Volkswagen

Volkswagen

Het is de kunst de identiteit en de merkwaarden te respecteren en te behouden, maar óók rekening te houden met de Nederlandse doelgroep.

lees meer

Schouten & Nelissen

Schouten & Nelissen

Voor opleidingsinstituut Schouten & Nelissen herschreven we meer dan 100 trainingen in korte tijd naar een nieuw format.

lees meer

Histor

Histor

Van ijzeren hekwerk tot de commode in de kinderkamer: wij kunnen je vertellen hoe je het schildert en welke producten je daarvoor nodig hebt.

lees meer

terug

KUNNEN WIJ JOUW CONTENTUITDAGING AANGAAN?

Sta je voor een uitdaging wat betreft content? We gaan hem graag voor je aan! Vul hieronder je gegevens in, dan nemen we vandaag nog contact met je op.